Biogradski

Ilirija predstavila najnovije nadogradnje kompleksa, na predstavljanju nakon dugo godina i gradske vlasti

Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d. u četvrtak je po završetku radova na zatvorenom bazenu simbolično označio i opći završetak radova na objektima Ilirije za ovu sezonu, u nazočnosti izvođača, djelatnika Ilirije i vodstva Biograda i TZ Biograda predvođenih gradonačelnikom Ivanom Knezom i dogradonačelnikom Marijanom Stopferom.

Ilirija kontinuirano ulaže u unaprjeđenje svojih kapaciteta, a zatvoreni bazen (konstruiran da se može i otvarati) tek je dio ulaganja jer, kako je kazano, izmijenjeni su balkoni, ograde, obnovljene fasade, stolarija (koja je sada mahom aluplast) hotela i :

– Kako je novi energent došao u naš lijepi grad možemo kazati da su svi objekti Ilirije prešli na plin. Svi su hoteli otvoreni, nisu svi i puni, ali će već za par dana biti, kao što su pred par dana bili, kazao je Ražnjević, posebno zahvaljujući arhitektima, izvođačima i odgovornim ljudima koji su kroz niz mjeseci i na -5 Celzijusa te po kiši radili.

– Ilirija je temeljni gospodarski subjekt grada Biograda odgovoran za 70 posto organiziranog turističkog prometa, odnosno preko 50 posto svog turstičkog prometa u Biogradu. Posebno značenje ima nazočnost vodstva Biograda ovoj proslavi, a što ljudi u ovoj regiji, koji su pratili višegodišnje zategnute odnose Grada i najvažnijeg gospodarskog subjekta grada, razumiju. Već neko vrijeme razvijaju se prijateljski i partnerski odnosi koji su ovim dobili i službenu potvrdu. Gradonačelnik Knez to je i potvrdio i najavio daljnji napredak pozdravljajući skup.

– Drago nam je da smo ovdje pozvani, da vidimo napredak Ilirije, što je i napredak naše sredine. Odnosi se razvijaju u dobrom pravcu i to ćemo i unaprijediti, kazao je te posebno istakao “pruženu ruku” u rješavanju pitanja otvorenog bazena i kompleksa koje treba administrativno rješavati. Uostalom Ilirija d.d. već je najavila koncerte najčuvenijih hrvatskih estradnih zvijezda na tom kompleksu kroz ovo ljeto na atraktivnoj plutajućoj pozornici.

Ako je govoriti o samom bazenu, makar je on ovdje simbol, riječ je o vidljivo dizajnerskom radu, a njime Ilirija pored plaža, ovorenog bazena, te otvorenog grijanog bazena upotpunjuje hotelsku ponudu i zatvorenim bazenom, što će uz sve ostale sastavnice ponude tvrtke služiti produljenju sezone. Inače Ilirija i radi cijelu godinu ne tek u marini, već i u hotelskom dijelu, a ambicije su ka širenju sezone rada kampa. U tom kontekstu naznačeno je planirano širenje kongresne sale Ilirije i niz drugih zahvata.

Uglavnom, suradnički, sinergijski odnos lokalnih vlasti i tvrtki svugdje je dobrodošao, a u samom turizmu neophodan je uvjet uspjeha. U Biogradu, gdje to dugo nije bio slučaj, od sada valja na to računati, piše Zadarski list.

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.