Biogradski

Izgorjele brodice u Sv. Filipu i Jakovu; Dvije potonule, zbog onečišćenog mora postavljene brane

Trenutno je u tijeku sanacija posljedica požara te utvrđivanje nastale štete, kao i uzroka požara na brodicama u Filipjanskoj luci.

Službenici Lučke kapetanije Zadar, izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o noćas poduzetim aktivnostima slijedom izbijanja požara u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov.

Naime, noćas u 2:36 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, službenici Zadarske kapetanije zaprimili su obavijest o izbijanju požara na brodicama koje su boravile na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov, a dolaskom na poziciju službenici LK Zadar zatekli su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Zadar, koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama, od kojih su dvije već bile potonule.

U cilju ograničavanja onečišćenja mora na poziciji nesreće, LK Zadar je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar (ŽOC Zadar) angažirali tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša, čiji djelatnici su postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica, na kojima, srećom, u trenutku izbijanja požara nije bilo posada, pa nema ljudskih žrtava.

Uz službenike Lučke kapetanije Zadar, koji provode očevid, istragu o uzrocima izbijanja noćašnjeg požara provode i službenici Policijske uprave Zadar.

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.