Biogradski

Stopferovo dušobrižništvo; Gradski broj u oglasu za konobara i selidba bine na “prigodnije” mjesto

Nema tome dugo, novinske stupce punile su priče o sukobu interesa gradonačelnika i dogradonačelnika Grada Biograda na Moru Kneza i Stopfera zbog davanja u najam javne površine obrtu Medolina za koji se utvrdilo da je u vlasništvu supruge dogradonačelnika.

Mediji nisu napisali kako je to sve završilo, na kraju krajeva, koja je i korist od toga što Povjerenstvo za sukob interesa odluči, jer su kazne ionako smiješne u odnosu na napravljeno.

Pred same lokalne izbore 2017. godine, točnije 17. svibnja pojavio se na stranici grada natječaj o davanju u zakup javne površine obrtu Medolina, pa je nakon 20-ak dana isti natječaj ponovno izašao, a da nikom nije jasno zbog čega. Još je čudnije to što se u uvjetima natječaja spominje da onaj tko se prijavi na navedeni natječaj ne smije biti dužan gradskim firmama, među ostalima i Komunalcu kojem je dogradonačelnik navodno bio dužan za neplaćene račune, no ni to se nikad nije do kraja rasvijetlilo jer je vijećnik koji je to potencirao naglo odselio iz Biograda.

Provjerom u obrtnom registru mogla se vidjeti promjena vlasnika navedenog obrta i sve je ličilo na to da se konačno i dogradonačelnik zasitio rada u ugostiteljstvu i doticaja s njim sve do prije nekih mjesec dana.

Onda se pojavio ovaj oglas u kojem navedeni obrt traži djelatnika – konobara, a ono što je privuklo pažnju u ovom oglasu su kontakti: telefonski broj 0913830502 koji je registriran na grad Biograd, te ga koristi dogradonačelnik, što i nije čudno kad je mail kontakt na oglasu mail adresa njegove supruge.

Znajući kako se dogradonačelnik uvijek brine o dobrobiti građana, sigurno je zbog svog velikog iskustva u ugostiteljstvu htio pomoći novom vlasniku da odabere kvalitetnog konobara. Razina brige o dobrobiti grada najbolje se vidi iz činjenice da se bina za koncerte maknula ispred gradske uprave da se ne remeti rad naših gradskih otaca, te se smjestila na prigodnije mjesto – kod trajektnog pristaništa.

Svi oni zločesti koji kažu da je to radi njegovog kafića, nisu u pravu. Eto, i službeno nisu vlasnici. To što je bina uz kafić je čista slučajnost i nema veze sa stvarnim osobama.

Kao i uvijek, mi raspolažemo i dokumentacijom koju donosimo u nastavku…

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.