Biogradski

U ponedjeljak predstavljanje projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Općine Sveti Filip i Jakov”

U ponedjeljak 28. svibnja točno u podne u prostorijama Općine Sveti Filip i Jakov održat će se predstavljanje projekta ali i potpisati ugovor s izvođačem radova tvrtkom Geotehnika d.o.o..

RIječ je o početku provedbe projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Općine Sveti Filip i Jakov” koji je sufinanciran EU sredstvima iz Kohezijskog fonda u sklopu Poziva “Građenje reciklažnih dvorišta” temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 2.967.554,78 kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava 2.451.917,88 kuna.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagalište kroz izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Općini Sveti Filip i Jakov te kroz informiranje i edukaciju stanovnika o ulozi reciklažnog dvorišta u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpadom.

U sklopu projekta biti će provedene informativno-obrazovne aktivnosti namijenjene javnosti i prilagođene ciljnim skupinama o važnosti sprječavanja nastanka otpada, njegovu odvajanju u kućanstvima kao i ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom kao što su: podjela letaka, informativno-obrazovne aktivnosti za mještane, pravne osobe (obrtnike i poduzetnike) te informativno-obrazovne prezentacije za djecu osnovnoškolskog uzrasta i vrtićke dobi, pri čemu će minimalno 70% stanovništva biti obuhvaćeno istima.

Predviđeno je da će u prvoj punoj kalendarskoj godini nakon ishođenja uporabne dozvole za rad reciklažnog dvorišta biti prikupljeno 7,5 tona odvojeno prikupljenog otpada u reciklažnom dvorištu. Lokacija reciklažnog dvorišta bit će iznad tzv. Banovih bora – oko 1.1 km zračne linije sjeveroistočno od centra naselja Sveti Filip i Jakov i Jadranske magistrale na katastarskoj čestici 1896/1, k.o. Sveti Filip i Jakov, veličine 3.025 m², dok površina predviđena za smještaj reciklažnog dvorišta iznosi oko 1.758 m².

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.