Biogradski

Za projekte u Sveti Filip i Jakov, Pakoštanima, Tkonu i Pašmanu 690 tisuća kuna iz EU fondova

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, danas je zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte. Među njima je i 17 ugovora iz Zadarske županije, a njih četiri odnosi se na projekte u Sv. Filipu i Jakovu, Pakoštanima, Tkonu i Pašmanu.

Ugovori su potpisani prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji je pokrenut kao potpora jedinicama lokalne i područne samouprave u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje EU sredstava.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator objavila je Poziv, informirala je općine i gradove o ovom Programu, pružila im podršku u pripremi te je provela administrativnu provjeru i evaluaciju pristiglih zahtjeva.

Sredstva su u Zadarskoj županiji dobili Grad Benkovac te općine Poličnik, Novigrad, Škabrnja, Zemunik Donji, Sukošan,  Gračac, Posedarje, Privlaka, Vrsi, Sveti Filip i Jakov, Bibinje, Pakoštane, Galovac, Tkon, Pašman i Jasenice. Ukupna vrijednost sufinanciranja izrade projektne dokumentacije lokalnih razvojnih projekata s područja Zadarske županije iznosi 2,5 milijuna kuna.

U nastavku donosimo popis projekata koji će biti financirani u našem kraju;

Popis svih projekata u Zadarskoj županiji možete pogledati na ovoj poveznici.

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.