Biogradski

Do kada će zbog nebrige Komunalca i Grada nakon svake kiše plivati biogradske ulice

Pala kiša u Biogradu po najavi meteorologa u mjesecu lipnju, što i nije neka vijest, pomoglo poljoprivrednicima i to je to. Istina, no ono što je za Biograd posebno je da je dovoljno svega 10-15 minuta intenzivne kiše da bi se otkrili problemi koji postoje godinama, a oni koji o njima trebaju brinuti ne vode računa o tome.

Hrvatske ceste su zadužene za cestu koja prolazi ispod magistralnog podvožnjaka pokraj INA benzinske, te već godinama ignoriraju probleme koji nastaju poplavljivanjem prostora ispod podvožnjaka. Interesantna je činjenica koju smo otkrili sasvim slučajno u presudi za slučaj zaglavljivanja osobnog automobila jednog našeg građanina koji je tražio baš od HC-a naknadu štete kada je prilikom jednog nevremena isti ostao s automobilom u lokvi vode koja se nakupila ispod podvožnjaka. U presudi je u obrazloženju navedeno da su HC održavanje nad tom dionicom predale trgovačkom društvu Bošana d.o.o., čiji je osnivač i vlasnik Grad Biograd na Moru.

Nakon kiše koja je pala početkom svibnja, izvor: Facebook stranica “Ante Fuzul – MODES Bnm”

Glavni problem Grada Biograda na Moru, a koji gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Knezom već godinama ignorira, kao što ignorira i stalna traženja oporbe da se to riješi je odvodnja oborinskih voda. Dovoljan je manji prolom oblaka da se ispune vodom raskršće kod autobusnog kolodvora, prostor unutar zgrada iznad gradske tržnice, poznatiji kao Biogradski bazen, te naravno prostor ispod već spomenutog podvožnjaka.

Ulicama grada tijekom jačeg pljuska teku potoci, te je neke ulice nemoguće prijeći bez gumenih čizama, a nerijetko se događa da iskoče i neke šahte na onim rijetkim dionicama gdje postoji odvodnja oborinskih voda. Gradska vlast je nedavno preko Komunalca najavila veliki projekt rješavanja kanalizacije, odvodnje oborinskih voda i vodoopskrbe, no ako je suditi po dosadašnjim “uspješnim” najavama o kojima smo nedavno pisali, sa strepnjom ćemo pratiti ispunjenje ovog obećanja, jer nekako ne vjerujemo u ista, tim prije što dolaze od ljudi koji svoja obećanja do sada nisu ispunjavali. No, ostaje nam za nadati se da ćemo se ovaj put prevariti.

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.