Biogradski

Fuzul za 10 godina obećanja golfa u Biogradu, Knezu poklonio dječji set za igranje

Posljednja održana sjednica gradskog vijeća grada Biograda nosi naziv 9. sjednica i jedna je od kraćih sjednica koje su održane u mandatu ovog gradskog vijeća. Svakako je jedna i od manjih po obimu posla koji je bio pred vijećnicima.

Nekoliko je samo točaka bilo interesantno za vidjeti i čuti mišljenja, te je svakako uvijek interesantno bilo čuti pitanja oporbe u čemu je bilo raznih tema, od uklanjanja stolova na rivi pojedinim ugostiteljima i uklanjanja cijelog ugostiteljskog objekta na Dražici, primjedbi na rad pauk službe i sugestija za njihov bolji rad kao i označenost pravila oko parkinga i vrijeme naplate do prijedloga za izgradnju sanitarnih čvorova uz napomenu da se izbjegne Bandićevski pristup tom problemu (duhovito komentiran kao „push“ problem).

No prije aktualnog sata odmah na početku situaciju je začinio potpredsjednik gradskog vijeća iz redova oporbe koji je gradonačelniku poklonio dječji set sa tri štapa te jednom rupom za golf i 3 loptice. Došao je na sjednicu odjeven u majicu, koje tako postaju njegov politički izričaj, na kojoj je na prvoj strani pisalo: „10 obljetnica 1. uspješne najave gradnje golf igrališta u Biogradu.“ No to nije sve, već je na leđima bilo ispisano: „Ostale uspješne najave: dom za starije i nemoćne, POS, zatvoreni bazen, pučko otvoreno učilište (never ending story), ljetno kino, karting centar, ostatak uspješnih najava neprovedenih projekata ne stane ni na xxl majicu.“ Imenovani nam je rekao da je još u kampanji ukazivao na najave ispisane na majici projekata koji se samo od izbora do izbora pojave, obećaju i vrate u ladicu, te da je vrijeme od 10 godina koliko se već priča o famoznom golf terenu dovoljno vremena da se isti taj projekt završi više puta, ako postoji interes i uvjeti da se tako nešto napravi.

No, očito je da ili ne postoji interes države više za tako nešto, ili ne postoje uvjeti jer je odlagalište otpada još uvijek na mjestu gdje bi se trebao igrati golf i da se narednih 4-5 godina takav prostor neće sanirati jer je predviđeni rok za sanaciju 2022. godina, a s obzirom na učinkovitost ove vlasti kad se uzme u obzir obnova pučkog otvorenog učilišta, bit će dobro ako se navedeno odlagalište sanira do 2025. godine. Poklonom je htio reći da je to jedini način da se zaigra golf u Biogradu, te je zato i odigrao jednu partiju s gradonačelnikom nakon sjednice. Dakle, nikakve potpore tom projektu ne daje, već poziva i gradonačelnika da odustane od čekanja Godota, te se počne baviti važnijim temama koje mu na svakoj sjednici daje oporba koja je u ovom sazivu konstruktivna te želi raditi za dobrobit grada i njegovih građana.

Od dnevnog reda sjednice koji je prihvaćen većinom glasova, točka oko davanja prijedloga za izbor novih članova nadzornog odbora Bošana d.o.o., je izazvala polemiku oko razloga izbora novih članova. Razlog je, prema riječima gradonačelnika, bio izračun novog cjenika za odvoz komunalnog otpada te nerad nadzornog odbora, pa je iz oporbe upitan je li posao nadzornog odbora da izračunava cijene, ili je to posao uprave, te zašto se smjenjuje samo nadzorni odbor, zašto se ne smijeni i direktora tog trgovačkog društva, zbog više situacija koje su proizvod nerada uprave te gradske firme, apostrofirajući u prvom redu košenje trave i održavanje gradskih četvrti.

Polemiku je izazvala i odluka o prodaji parcele nasuprot srednje škole, poništenje Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za prodaju građevinskog zemljišta koju su donijeli na 3. sjednici gradskog vijeća. Pitanje je bilo usmjereno upravo u smjeru tog poništenja, te je Fuzul pokušao citirati obrazloženje koje je tada dao gradonačelnik navodeći da se odluka mora poništiti jer se ta odluka nezakonita. Kako vlasništvo još uvijek nije riješeno, Fuzul je zatražio da mu se kaže što se to promijenilo u uvjetima da bi takva prodaja bila zakonita sada. Prema riječima gradonačelnika sud još uvijek nije donio odluku, ali je on uvjeren 99% da će odluka biti u korist grada.

Lijepo je znati da je čovjek uvjeren, no nije lijepo znati da mu to uvjerenje nije utemeljeno na pravnim činjenicama, već samo na vjeri. Ili kako je to komentirao Fuzul na svom FB profilu, možda je Vidoviti Milan pomogao.

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.