Biogradski

Do kraja kolovoza građani mogu dati svoje prijedloge na 4. izmjene PPUG-a

Tijekom mjeseca kolovoza grad Biograd na moru je provodio postupak izlaganja 4. izmjena prostornog plana koje se mogu naći na ovom linku. Elaborat izmjena je izradio ARHEO d.o.o. iz Zagreba, čiji predstavnici su predstavili plan na javnoj raspravi koja je održana u gradskoj vijećnici grada Biograda na moru dana 23. kolovoza 2018. godine sa početkom u 12 sati.

Nije baš jasno zašto je odabran ovaj termin u kolovozu, jer je tijekom turističke sezone fokus građana usmjeren na neke druge stvari. Odaziv na javnu raspravu je i pored toga bio velik, te se na istoj, koliko doznajemo, moglo čuti dosta interesantnih prijedloga.

Najviše prijepora je izazvala lokacija novog autobusnog kolodvora koji je predviđen u zoni komunalno servisne zone Bučina, na predjelu iza Argola d.o.o., a prethodna lokacija je bila kod parka Sv. Dominik. Pojedini građani su poprilično burno reagirali na tu lokaciju, a bilo je prijedloga da se isti napravi ispod Bure centra, kod bivšeg motela Biograd ili u njegovoj blizini, s obzirom na činjenicu da je i na toj lokaciji komunalno servisna zona.

Isto tako bilo je usmenih prigovora na pretvaranje sportsko-nautičke lučice ispred hotela Ilirija u čistu nautičku lučicu, na proširenje postojeće marine Kornati na zapadnom dijelu, te na činjenicu da se nije napravila procjena utjecaja na okoliš s obzirom na činjenicu da se na tom dijelu nalazi stanište ugrožene školjke losture, čije stanište je već nepovratno narušeno postojećom marinom, a dogradnjom iste strahuje se zbog mogućnosti onečišćenja cijelog akvatorija plaže Bošana. Nadalje, primjedbe su bile i na smanjenje sportske lučice Jaz na 380 vezova, a najavljeni su i detaljni prigovori od strane prisutnih na javnoj raspravi. Odgovori nisu dani na javnoj raspravi, jer gradonačelnika nije bilo na istoj, a predstavnik izrađivača elaborata nije htio „polemizirati“ sa prisutnima o opravdanosti izmjena koje se rade.

Ulazimo u posljednji tjedan izlaganja plana, te je primjedbe i prigovore na navedeni plan moguće dati najkasnije do 30.8.2018. godine kada i završava izlaganje 4. izmjena PPUG.

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.