Biogradski

Uz kišu opet kolaps prometa i “jezera” na sve strane

Prvi dan rujna donio je osvježenje nakon dugog toplog ljeta. No, u Biogradu prilikom svakog malo jačeg proloma oblaka isplivaju stari problemi. Tako je bilo i danas. Prilikom svake malo jače kiše stvori se jezero na raskršću, a kako je to danas izgledalo možete vidjeti na slikama koje objavljujemo.

Prema informacijama koje imamo, ovog proljeća su na tom dijelu vršeni radovi kako bi se spriječile ovakve situacije, koliko su ti radovi bili uspješni prosudite sami.

Drugi problem o kojem smo već pisali, a koji se javlja prilikom svake jače kiše, je poplavljivanje podvožnjaka na magistrali u Biogradu, te se nebrojeno puta desilo da u toj lokvi vode zaglavi vozilo pa su nerijetko bile i intervencije da bi se vozilo izvuklo iz vode.

Navodno su Hrvatske ceste na tom dijelu trgovačkom društvu Bošana d.o.o. prepustile upravljanje i održavanje pumpi koje bi trebale ispumpavati vodu ispod podvožnjaka.

Prema novom prostornom planu prema Pakoštanima na križanju Jadranske magistrale sa Savskom ulicom (kod adrenalinskog parka) planiran je još jedan podvožnjak, te se nadamo da neće imati istu sudbinu prilikom svakog proloma oblaka.

Samo da podsjetimo, i prostor kod kolodvora i prostor podvožnjaka ispod magistrale dio su famozne ceste D503 koja je državna cesta i za sve zahvate na istoj treba imati dozvolu Hrvatskih cesta.

Kad nam već Japanci nagrađuju gradonačelnika za kojekakva postignuća i osmjeh manekena, možda ne bi bilo loše da na njega prenesu dio istočnjačke odgovornosti i požrtvovnosti prema poslu koji obavlja, pa će on, valjda, isto prenijeti i na svoje podređene.

Evo i današnjih fotografija…

Ostavi svoje mišljenje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.