Biogradski

Impressum

Nakladnik

Antenna d.o.o.
Ivana Lucića 18c
23000 Zadar

Predsjednik Uprave: Franko Pavić

OIB: 92341334151

Telefon: 023/777-999
Faks: 023/777-909

Korporativni web: www.antenna.hr
E-mail: info@antenna.hr

Poslovna banka: Privredna banka Zagreb
IBAN: HR2423400091110876777

Registracija pri Agenciji za elektroničke medije

U postupku upisa.

Kontaktirajte nas

Portal Biogradski.hr – redakcija i uredištvo
Trg kneza Višeslava 6G/I, Zadar

E-mail za dostavu informacija, najava i poziva: desk@biogradski.hr.

Prodaja oglasa i marketing

Odjel prodaje i marketinga – marketing@antenna.hr
Iva Šareiva@antenna.hr095/2299-608
Jure Jerak
jure@antenna.hr095/2299-609

 


Opći uvjeti korištenja portala

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Portal Biogradski.hr iznimno poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Svi podaci prikupljeni prilikom posjeta portalu ili slušanju radija, koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Portal Biogradski.hr ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Komentiranje sadržaja

Komentari na stranicama portala Biogradski.hr objavljuju se u realnom vremenu. Svi komentari podložni su uređivanju, mijenjanju, oblikovanju i/ili brisanju, pri čemu će isto biti vidno naglašeno. Komentari koji nisu u skladu s načelima demokratskog društva i općih kulturnih normi biti će obrisani u roku od najkasnije 48 sati od trenutka objave istih, a autori spornih komentara će, u skladu sa zakonom, biti prijavljeni nadležnim institucijama.Portal Biogradski.hr ni pod kojim uvjetima neće podatke o komentatorima učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Strogo zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje, propagiranje nasilja, izravne ili neizravne prijetnje, kako drugim korisnicima, tako ni novinarima, autorima članaka, administratorima te osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Sadržaj komentara ne mora nužno označavati stav portala ili redakcije. Kao čitatelj prihvaćate mogućnost da komentari mogu sadržavati sadržaji koji su u suprotnosti s vašim političkim, vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Portal Biogradski.hr u svakom trenutku ima pravo kopiranja i/ili preslikavanja dijela ili cijelih komentara između portala i Facebooka bez prijašnjeg odobrenja korisnika.

Komentari koji nisu u skladu s Uvjetima korištenja, sadrže bilo koji oblik omalovažavanja, seksualne/rodne i/ili bilo kakve druge diskriminacije, nanošenje štete po ugled ili poslovnu i svaku drugu sposobnost pojedinca i/ili kolektiva u svojstvu privatne ili pravne osobe bit će obrisani, a autori takvih komentara bit će sankcionirani i prijavljeni nadležnoj PU zadarskoj.

Prenošenje sadržaja s Biogradskog portala u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala, pod slijedećim uvjetima:

– ako autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;

– obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (Biogradski.hr),

– obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,

– prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta,

– za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na portalu u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva portala,

– prenošenje agencijskih tekstova i/ili fotografija nije dozvoljeno jer Biogradski portal nije nositelj autorskih prava već ista koristi privremeno i/ili trajno, ovisno o ugovornoj regulaciji portala i agencije.

Ostale odredbe

Ovi Uvjeti tumače se i primjenjuju u skladu s pravom Republike Hrvatske, a za slučaj spora isključivo je nadležan sud u Zadru.

Promjene Uvjeta korištenja

Portal Biogradski.hr zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na portalu ili najavom u programu Antene Zadar i portala Biogradski.hr.

Posljednja izmjena: 20. srpnja 2016.


Korištenje “kolačića” – Cookie Policy

Kako bi portal Biogradski.hr i svi njegovi sastavni dijelovi funkcionirao besprijekorno, kako bi mogli ustanoviti određene uzroke pogrešaka i unaprijediti kompletno iskustvo koje imate korištenjem naših usluga, ova stranica na vaše računalo pohranjuje određenu količinu podataka (Cookie). Prema regulativi Europske unije (25.03.2011.) dužni smo od vas zatražiti pristanak za pohranu ove vrste podataka na vaše računalo. Nastavkom korištenja naših usluga prihvaćate gore navedeno. Naš portal koristi nekoliko internetskih servisa za mjerenje posjećenosti (Google, Gemius, Xiti, Webalizer). Ako istim servisima želite onemogućiti pohranu srodne vrste podataka na vaše računalo koje portal Biogradski.hr ne kontrolira izravno, tada to možete učiniti na niže navedenim poveznicama:

Google Analytics – https://tools.google.com/ dlpage/gaoptout
Gemius – http://optout.hit.gemius.pl/ removeEN.php
Xiti – http://www.xiti.com/en/optout. aspx


Polica privatnosti

Tko smo mi

Mi smo portal Biogradski.hr, informativno – novinsko – zabavni portal u vlasništvu i nakladništvu tvrtke Antenna d.o.o.
Adresa naše web-stranice je: http://www.biogradski.hr

Medijska kuća Antenna d.o.o., kao nakladnik portala Biogradski.hr, korisnicima Portala ne pruža telefonsku podršku. Pomoć i podrška dostupni su isključivo preko odgovarajućih e-mail adresa. Odgovarajuće e-mail adrese objavljene su na portalu Antene Zadar pod rubrikom Impressum.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

Kontakt forme

Ovisno o dijelovima portala moguće je da ćete na nekim mjestima moći unijeti svoje osobne podatke ili dio njih. U tom slučaju sva komunikacija prema nama vrši se putem SSL certifikata i protokola čime je razina zaštite vaših podataka istovjetna onoj koju koristite, primjerice, prilikom korištenja online bankarstva.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić bit će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

Za potrebe analitike i analize posjetitelja kao i stranica koje posjećujete unutar našeg portala koristimo sustav Google Analytics.

S kime dijelimo vaše podatke

Prema politici poslovanja tvrtke Antenna d.o.o. osobni podaci posjetitelja isključivo su dostupni unutar grupacije portala u našem vlasništvu te su kao takvi prilikom pohranjivanja i obrade iznimno zaštićeni od pregleda ili pristupa trećih strana.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Vaše kontakt informacije

Prikupljene podatke ne obrađujemo na individualnoj bazi te kao takvi ne mogu biti korigirani ili mijenjani. Iznimno u situacijama kada korisnik koji je koristio naše servise to zatraži, isti podaci mogu biti trajno uklonjeni iz naših sustava.

Dodatne informacije

Kako štitimo vaše podatke

Portal Biogradski.hr iznimno poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Svi podaci prikupljeni prilikom posjeta portalu ili slušanju radija, koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Portal Biogradski.hr ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Kakve procedure imamo pripremljene u slučaju povrede podataka

Primjenjuju se sve važeće zakonske odredbe i regulative Europske Unije.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Podaci koje Portal Biogradski.hr prima od trećih strana uključuju oglašivačke sustave poput Gemiusa, TEN.networka i sličnih. Sadržaj koji spomenute mreže prikazuju nije u izravnoj kontroli našeg portala.